Edukativni sadržaji festivala Imput Mop privukli brojne Varaždince

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 28.05.2013. 07:52

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Foto: Dragutin Kliček/VT

Prva četiri dana Imput Mop festivala obilježio je niz vrlo posjećenih predavanja i radionica.

Edukativni program u subotu u Herzerici privukao je mnoštvo mladih ljudi željnih znanja iz područja dizajna i novih medija.

- Dvorana je tijekom cijelog popodneva bila puna, a posebno nam je drago jer ni kiša ni hladnoća nisu obeshrabrili posjetitelje. Zanimljivo je da Ableton live software radionicu nije prekinuo ni nestanak struje u središtu gradu uzrokovan udarom groma. Baterija laptopa poslužila je za nastavak unplugged radionice – zadovoljno su rekli organizatori.

I tijekom idućih dana na Imput Mop 2.0 posjetitelje očekuju stručnjaci koji će svoje znanje podijeliti s polaznicima radionica i predavanja.

U utorak u 18 sati u Herzerici će Miroslav Kocijan, pionir računalstva u Hrvatskoj, konstruktor 8-bitnih računala iz 80-ih Galeb i Orao, na radionici objasniti kako se programiraju mikrokontroleri.

U 20 sati počet će radionica Video produkcije pod vodstvom Tina Majnarića iz MMstudio23. Tin je prošle godine proglašen jednim od petero najkreativnijih snimatelja u Hrvatskoj.

Zanimljiva predavanja na rasporedu su i u srijedu od 16 sati. UX Design & Windows 8 naslov je radionice gdje će multimedijski inženjer Gordon Cindrić iz Microsoft Inovation centra Varaždin objediniti dizajn i funkcionalnost u sveukupni korisnički doživljaj, odnosno "user experience". Usto, MIC Varaždin nagrađuje polaznika koji će postaviti najbolje pitanje.

U 17 sati počet će radionica Intuitivni web. Marko Hrastovec i Dino Trojak upoznat će  sudionike sa suvremenim trendovima i tehnikama u web dizajnu i razvoju s naglaskom na fleksibilnoj mreži i tipografiji.

Podsjećamo, svakodnevno možete razgledati izložbu studentskih radova te interaktivnu instalaciju I.M.Kliffa koja je oduševljenje posjetitelja izazvala već prilikom otvorenja festivala.

Ulaz na sve sadržaje pa tako i radionice i predavanja je besplatan.

Više informacija o programu možete pronaći na Facebook stranici i na službenoj stranici Imput Mop-a.

Komentari