FOI domaćin konferencije testera softvera Viaqa 12

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 09.06.2012. 20:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Ove godine naš Fakultet organizacije i informatike ugošćuje treću po redu konferenciju o testiranju softvera Viaqa 12 koja će se održati 15. lipnja u InfoKlubu s početkom u 17 sati. Tema ove mini konferencije je obrazovanje testera softvera u Hrvatskoj koja će biti prezentirana kroz kratka uvodna predavanja, okrugli stol i munjevite govore sudionika konferencije ("lightning talks").  

Uvod u konferenciju činit će dva predavanja docentica sa FOI-a,  dr.sc. Melite Kozine i dr.sc. Valentine Kirinić, koje će predstaviti profesiju testera softvera kroz modele razvoja IT profesije. Njima će se pridružiti Mirella Subotić iz Plinacro-a koja će predstaviti proces testiranja programske opreme u toj tvrtki.

Na okruglom stolu sudjelovat će dr.sc. Valentina Kirinić, testeri Željko Filipin i Karlo Šmid, obojica poznati po svojim aktivnostima u testerskoj zajednici te Tomislav Buza, bloger i spiritus movens portala.

Okrugli stol pokušat će odgovoriti na pitanja postoji li u Hrvatskoj (i šire) formalno obrazovanje za testera softvera, kako se uopće postaje tester, koliko tester doprinosi kvaliteti softvera te koja je uloga korisnika u testiranju.

Moderator okruglog stola je Davor Banović, test manager u start-up tvrtci ShoutEm, jedan od organizatora konferencije.

Konferencija će se ove godine integrirati s Razmjenom vještina. Testeri će kroz formu munjevitih govora moći predstaviti razne ideje, probleme, koncepte, rješenja... koja smatraju važnima za testersku zajednicu.

Pozivaju se svi zainteresirani nastavnici, studenti, diplomanti, IT stručnjaci, korisnici softvera, mediji i sami testeri da se pridruže događaju i aktivnim sudjelovanjem doprinesu javnoj raspravi o tome kako izgrađivati ovu struku, jednu od najmlađih IT profesija.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, uz PRIJAVU do 14. lipnja.

Komentari