Mark Zuckerberg proglašen osobom godine prema Time-u

Objavljeno: 15.12.2010. 22:52

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Suosnivač Facebooka i čovjek o kojem se puno pričalo ove godine — Mark Zuckerberg — postao je prema magazinu TIME, osoba godine, piše zimo.co.

Prije sedam godina, onda 19-to godišnji Mark je sa svojim prijateljima pokrenuo stranicu thefacebook.com u svojoj studentskoj sobi na Harvardu. Cilj ovog web servisa bio je povezivanje ljudi putem društvenih mreža na fakultetima. Mark nije ni sanjao kako će se Facebook razviti.

Ove godine Facebook je zabilježio preko 550 milijuna korisnika, 700 milijardi provedenih minuta na Facebooku mjesečno, te ima podršku na čak 75 jezika. Blizu polovice Amerikanaca ima Facebook profil, dok 70% korisnika živi van granica SAD-a.

Mark ima 26 godina, te se njegovo bogatstvo procjenjuje na 6.9 milijardi dolara. Rođen je u Dobbs Ferryu u New Yorku, otac Ed bio je zubar, ima 3 sestre od kojih je najstarija Randi ujedno i na čelu marketinga za potrošače. Mark je i filantrop pa je tako ove godine donirao 100 miljuna dolara za školu u Newarku, te u sklopu filantropije potpisao ugovor u kojem se odriče većine svog bogatstva u humanitarne svrhe.

TIME je objavio i nekoliko slika obitelji, Marka u mlađim danima kao i urede Facebooka širom svijeta.

Komentari