Na Facebooku nevjerojatnih 60 milijardi fotografija

Objavljeno: 15.02.2011. 09:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Facebook ima uvjerljivo najveću kolekciju fotografija na internetu. Photobucket ima osam, Picasa sedam, Flickr pet, a Facebook nevjerojatnih - šezdeset milijardi fotografija.

Koristi ga više od pola milijarde ljudi širom svijeta, a gotovo da nema onog tko nije na Facebook postavio barem jednu fotografiju. Velik je broj i onih koji ih postavljaju na dnevnoj bazi…

Kompanija Pixable bavi se organiziranjem i izradom Facebookovih fotografija prema željama korisnika, a kreirala je i zanimljiv infografički prikaz koji otkriva puno toga o Facebooku i njegovoj divovskoj bazi fotografija.

Žene objavljuju dvostruko više

Najviše fotografija korisnici objavljuju vikendom. Žene u prosijeku objave dvostruko više fotografija od muškaraca, što je dobro za sve, jer i jedni i drugi preferiraju fotografije na kojima su u društvu žene.

- Muškarci vole objavljivati slike na kojima su u društvu djevojaka. Djevojke također radije objavljuju slike s djevojkama. Dakle većina korisnika objavljuje slike na kojima su u društvu djevojaka – objasnio je nedavno na „Social Media Week“ konferenciji suosnivač Pixablea Inaki Berenguer.

Infografiku, koja je izrađena na uzorku od 100.000 korisnika Pixablea, pogledajte na portalu Profitiraj.hr

Komentari