Novi pokušaj: Apple priprema igraću konzolu ove godine

Piše: eVz/Zimo.co

Objavljeno: 21.04.2012. 11:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: gamersbliss.com

Apple bi se mogao ove godine vratiti na tržište igraćih konzola, i to uz pomoć dobro poznate tvrtke Valve, piše Zimo.co.

Kako prenosi Cult of Mac, sajt fokusiran za Apple novosti, novi izvršni direktor, Tim Cook, posjetio je Bellevue, Washington, sjedište tvrtke Valve prošlog tjedna. Prema izvorima, Apple priprema TV sustav sa Apple brendiranom igraćom konzolom sličnom Kinectu, koji bi trebao biti predstavljen u trećem ili četvrtom kvartalu ove godine.

Sustav bi trebao da se oslanja na pokret i kontrole osjetljive na dodir, najvjerovatnije preko ekrana daljinskog upravljača osjetljivog na dodir koji će se isporučivati zajedno sa TV aparatom.

Nove glasine baziraju se na vijest koja je objavljena prošlog tjedna, u kojoj Valve traži inženjera za elektroniku, koji bi se priključio hardverskom timu, koji već sada radi na novom gamerskom sustavu.

Ovo ne bi bio prvi Appleov pokušaj da se ubaci na tržište igraćih konzola. Tvrtka je pokušala davne 1995.godine zajedno sa ekipom iz Bandai da lansira Pippin, multimedijalnu konzolu baziranu na Macintosh operativnom sistemu, koja bi korisnicima omogućava i pristup internetu.

Pokušaj je propao, s obzirom da su uspjeli prodati svega 12.000 primjeraka na američkom tržištu.

Komentari