Predstavljene prve dnevne novine za iPad

Objavljeno: 03.02.2011. 08:45

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Za Daily koji će se prodavati preko Appleove internet trgovine za 99 centi tjedno (5,3 kune) raditi će stotinjak novinara.

Dnevne novine The Daily namijenjene samo za iPad u muzeju Guggenheim u New Yorku predstavio je čelnik News Corporationa Rupert Murdoch.

Za Daily koji će se prodavati preko Appleove internet trgovine za 99 centi tjedno (5,3 kune) raditi će stotinjak novinara piše Guardian.

Tako je 79-godišnji mogul Murdoch pred kraj karijere proširio svoje medijsko carstvo.

- The Daily će najaviti novo novinarstvo za novo vrijeme. On će kombinirati "slučajno otkrivanje i iznenađenje" novina s brzinom i svestranosti novih tehnologija - kazao je Murdoch dodavši da je ovo njegov doprinos onome što naziva digitalnom renesansom.

- Jednostavno rečeno, iPad zahtjeva da u potpunosti redizajniramo našu struku.

Zasad će The Daily biti dostupan samo vlasnicima iPada u SAD-u, a iz News Corporationa kažu kaku će se na međunarodnom tržištu pojaviti u skoroj budućnosti.

Murdoch je objavio kako je u razvoj Dailyja utrošeno 30 milijuna dolara dok će godišnji troškovi iznositi 26 milijuna dolara. Prema njegovoj procjeni do kraja sljedeće godine biti će 50 milijuna korisnika iPada, a ako 2 posto od tih korisnika uzme tjednu pretplatu na Daily troškovi će biti nadoknađeni.

Također, Daily će se prodavati i u godišnjoj pretplati za 39,99 dolara (oko 210 kuna).

Komentari