Preminuo Steve Jobs, osnivač Applea i otac iPhonea

Objavljeno: 06.10.2011. 02:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Preminuo je Steve Jobs, čovjek koji je svojom genijalnošću i vizionarstvom pokrenuo cijelu tehnološku revoluciju. Otac iPhonea i direktor Applea preminuo je u 56. godini.

Steve Jobs, osnivač i bivši direktor Applea, preminuo je u 56. godini života. Tužnu vijest objavila je agencija AP, a ubrzo ju je službeno potvrdila i uprava Applea u priopćenju za medije, prenosi Index.hr.

"S tugom moramo priopćiti da je preminuo Steve Jobs. Njegova briljantnost, strast i energija bili su izvor nebrojenih inovacija koje su obogatile i poboljšale naše živote. Svijet je zbog Stevea bio nemjerljivo bolji. Ali najveću ljubav imao je prema svojoj supruzi Laurene i svojoj obitelji. Naša srca su uz njih, kao i uz svih koje je Steve dodirnuo svojim nevjerojatnim darovima", priopćeno je iz Applea.

"Apple je izgubio vizionara i kreativnog genijalca, a svijet je izgubio nevjerojatno ljudsko biće. Oni među nama koji su bili dovoljno sretni da poznaju Stevea i rade s njim izgubili su dragog prijatelja i inspirativnog mentora. Steve je iza sebe ostavio kompaniju koju je samo on mogao stvoriti i njegov će duh zauvijek biti utkan u temelje Applea", stoji na službenim stranicama informatičkog giganta iz Palo Altoa, a prenosi Index.

Komentari