nove tehnologije

Stigao je novi top model hrvatskog pametnog telefona - Noa H10

Objavljeno: 13.01.2017. 17:17

Foto: PR

Još jedan vrlo važan trenutak dogodio se za hrvatsku tvrtku Hangar 18 koja je razvila vlastitu robnu marku pametnih telefona Noa, naime stigao je novi top model - Noa H10.

Ovaj „smartphone“ prvi na svijetu ima ugrađen novi MediaTek Helio x27 procesor s dvostrukom stražnjom kamerom i sedam načina snimanja.

Pametni telefon Noa H10 predstavlja krunu višegodišnjeg razvoja pametnih telefona, te spada u Element seriju uređaja. Element seriju pametnih telefona ističu posebno dizajnirani uređaji koji krajnjem korisniku nude dizajn i funkcije iz „premium“ segmenta uređaja po pristupačnijim cijenama.

Ovaj model zasigurno će pojačati poziciju tvrtke Hangar 18 i marke Noa na tržištima zemalja u kojima je Noa već prisutan (Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Češka, Slovačka) te omogućiti ulazak na nova tržišta.

Radi se o novom top modelu Noa pametnih telefona koji prvi na svijetu donosi najbrži Helio X27 procesor s deset jezgri kojeg je izradio MediaTek, koje kucaju na taktu od 2,6 GHz. Uređaj raspolaže s 4 GB radne memorije kao i 32 GB interne memorije koje je proizveo Samsung.

Zaslon veličine 5,5-inčna potpisuje Sharp, a dolazi izrađen u 2,5D tehnologiji i u Full HD rezoluciji 1080 x 1920. Ono što najviše izdiže ovaj model u usporedbi s prošlima je stražnja dvostruka Samsung kamera 2x 13 MP koje omogućuju „refokusiranje“ i naknadnu obradu, a opremljene četverostrukom (Double Dual Flash) LED bljeskalicom. Kamera omogućuje 7 načina snimanja.

Ovo je zapravo prvi uređaj s dvostrukom kamerom na ovom čipsetu, kojeg je MediaTek razvijao od ožujka 2016. godine. Osim toga, uređaj ima i prednju „selfie“ Samsung kameru od 13 MP s ugrađenom svjetiljkom.

Komentari