Tajvanski proizvođač pametnih telefona HTC predstavio nove modele za kinesko tržište

Piše: evz/zimo.co

Objavljeno: 18.04.2012. 18:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: www.groovypost.com

Tajvanski proizvođač pametnih telefona HTC je nakon predstavljanja nove HTC One serije za zapadno tržište predstavio i niz novih modela za kinesko tržište, piše zimo.

Pod popularnim nazivom HTC Kewang V ( englesko značenje “Desire” ), HTC planira od 23. travnja početi sa prodajom tri nova pametna telefona, koji su bazirani na Android 4.0 platformi i koji posjeduju mogućnost istovremenog korištenja dvije SIM kartice.

Osim toga, u ponudi će biti i dvije varijante za Desire VC i Desire VT koje se jedino razlikuju u dizajnu. Svi modeli će biti dostupni preko kineskih telekom operatera. Telefoni se hardverski nalaze u srednjem segmentu.

Pod haubom se kod novih HTC pametnih telefona iz serije Desire V nalaze ARM procesor sa jednom jezgrom koji radi na 1GHz, te posjeduje 512MB RAM memorije i 4GB interne flash memorije, koja se može proširi pomoću MicroSD kartice.

Super LCD zaslon ima dijagonalu od 4 inča i rezoluciju 800×480 pixela. Uređaj posjeduje kameru samo na poleđini rezolucije od 5 Megapixela.

HTC namjerava sa novom serijom ponuditi mobilne uređaje za kupce iz srednjeg segmenta. Posebno atraktivna mogućnost je korištenje dvije SIM kartice različitih telekom operatera u isto vrijeme.

Kao i kod drugih novih uređaja, tako će i Desire V serija biti zvučno optimizirana sa Beats Audio sistemom. Uređaji će biti dostupni na kineskom tržištu u dvije varijante. Početna cijena bez ugovora će iznositi nekih 1.800 kuna.

Izvor: zimo.co

Komentari