Tehnologije koje će obilježiti 2011. godinu

Objavljeno: 31.12.2010. 10:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: misuse.org / ilustracija

Rob Enderle stručnjak je za tehnologiju, njegove analize i predviđanja su opće prihvačena diljem svijeta. Objavio je analizu tehnoloških stvari koje su pokrenute i koje bi trebale potpunu afirmaciju doseći u 2011. godini, a koje donosi profitiraj.hr.

1. Personal cloud

Ideja da vam stvari i podatci budu dostupni gdje god se nalazili i sa bilo kojeg uređaja spojeni postaje sve popularnija opcija korištenja na Internetu. Uz velike napore tvrtki u razvijanju aplikacija poput SugarSync, Appleovog MobileMe, i Microsoft Live Mesha, to područje jedno od najzanimljivijih tržašta u Internet industriji sljedeće godine.

2. Tablet računala

iPad, još jedna Appelova revolucija na tržištu i još jedan uspješan poslovni potez. Ipak ovaj mali tehnološki proizvod puno ljudi još uvijek gleda drugačije nego što su kreatori zamislili. Veliki broj proizvođača krenuo je stopama Appela i izbacilo je svoje verzije Tablet računala. U 2011.godini možemo samo očekivati da će Tablet računala postati naša svakodnevnica i tehnološki još sposobniji alati za poslovnu i privatnu upotrebu.

3. OnLive

2011.godina je biti ili ne biti za OnLive. Tvrtke su dokazale da usluga radi i 2011., pokušat će uslugu odvesti na neku novu razinu. Dio je to njihovih verzija streaming filmova i videa. Prednost korištenja OnLive pristupa je da koristite uslugu lakše nego preko platformi od alternativnih tvrtki, koje zahtijevaju više tehnologije od strane klijenata. To bi im moglo otvoriti vrata zabavnim sadržajima, filmovima i igricama.

Tu su još i 4G četvrtom mjestu i Windows 8na petom mjestu, no više o tome pročitajte ovdje (profitiraj.hr).


izvor: profitiraj.hr


Komentari