U subotu počinje natjecanje Hrvatski kreativni & foto izazov

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 11.04.2012. 13:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

"Hrvatski kreativni & foto izazov", najveće kreativno natjecanje u Hrvatskoj, održat će se u osam gradova ( u Varaždinu 26. svibnja) u razdoblju od travnja do lipnja, a bit će jedno u nizu događanja koja prethode nacionalnom festivalu fotografije u Rovinju.

 "Hrvatski kreativni & foto izazov" održava se u organizaciji hrvatskog fotografskog festivala "Rovinj Photodays", Učilišta Algebra, HSM informatike i Adobea, a najuspjelije fotografije bit će izložene u sklopu grupne izložbe na sljedećem Photodays okupljanju.

Nagradni fond od 60 tisuća kuna i atraktivne scenarije osigurali su pokrovitelji Maistra, Olympus, Canon, BUG, DigitalFoto, ReFoto i HSM informatika te turističke zajednice gradova domaćina – Splita, Zadra, Rijeke, Pule, Osijeka, Varaždina, Zagreba i Rovinja.

Prva stanica "Hrvatskog kreativnog & foto izazova" je Split u subotu, 14. travnja, ispred Prokurativa s početkom u 10 sati.

- Nastavljajući tradiciju ovog najvećeg hrvatskog fotografskog natjecanja i okupljanja, ove smo godine dodatno proširili projekt uključivanjem drugih kategorija u kojima kreativni pojedinci mogu pokazati što znaju, kao što su 3D i web dizajn, multimedijsko izdavaštvo te video montaža. Smatramo da su sve ovo komplementarne sposobnosti i da će mnogi moći pokazati kako se podjednako dobro snalaze u dvije ili čak više kategorija, što su izazovi koji se danas često postavljaju pred prave kreativce - izjavio je Krešimir Pletikosa, Algebrin mentor za digitalnu fotografiju i voditelj projekta Hrvatski kreativni & foto Izazov 2012.

Prilikom odabira ponajboljih radova ocjenjivat će se kreativnost, izvornost, inovativnost i izvedbena kvaliteta fotografije, a glavnu odluku donijeti će stručni žiri sastavljen od poznatih hrvatskih stručnjaka iz područja multimedije i fotografije.

Sudionici mogu sudjelovati u pet kategorija: fotografija, 3D dizajn, WEB dizajn, multimedijsko izdavaštvo i video.

Natjecanje „Hrvatski kreativni & foto izazov" održat će se u sljedećim gradovima: Split – 14. travnja 2012.; Osijek – 21. travnja 2012.; Rijeka – 5. svibnja 2012.; Pula – 12. svibnja 2012.; Zadar 19. svibnja 2012.; Varaždin – 26. svibnja 2012.; Rovinj 2. lipnja 2012.; Zagreb 9. lipnja 2012.

Za natječaj je obavezna prijava putem službenog web portala www.kreativniizazov.com ili www.fotoizazov.com, putem kojeg se primaju prijave sudionika i natjecatelja.

Također, po završetku svake foto rute, natjecatelji će morati putem ovog portala prijaviti svoje radove i fotografije za natječaj, kako bi stručno povjerenstvo i publika mogli ocijeniti radove.

Komentari