"Vinska rapsodija": U subotu svečano otvorenje 15. županijske izložbe vina

Objavljeno: 16.05.2014. 18:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Nakon desetogodišnje pauze ponovno će se održati krovna, zajednička izložba vina svih udruga vinogradara i vinara te malih, srednjih i velikih vinogradara i vinara Varaždinske županije.

Svečano otvorenje 15. županijske izložbe vina "Vinska rapsodija" održat će se u subotu, 17. svibnja, s početkom u 12:00 sati, u sportskoj dvorani Gospodarske škole Varaždin.

Izložba vina trajat će od 17. do 25. svibnja, a organizatori su tvrtka WinACon vinarstvo i konzalting j.d.o.o. i udruge vinogradara, vinara i voćara, u suradnji s Varaždinskom županijom.

Nakon svečanog otvaranja, u narednih devet dana sva zlatna i visoko ocijenjena srebrna vina sa županijske izložbe bit će prezentirana te će se moći degustirati s točno određenom namirnicom u 30-tak ugostiteljskih objekata diljem županije.

Kako ističu organizatori, ponovno održavanje ove izložbe vina doprinijet će većoj konkurentnosti i promociji vina Varaždinske županije te će ova manifestacija biti mjesto mnogih poslovnih dogovora i direktne prodaje.

Izložba "Vinska rapsodija" ima prodajni i edukativni cilj te će se građani tijekom trajanja izložbe educirati o postojanju izrazito dobrih vina iz vinograda s područja Varaždinske županije. Na izložbi vina sudjelovat će i vinari iz susjednih županija i država, kao i proizvođači opreme i preparata za vinogradarstvo i vinarstvo te udruge čija djelatnost može utjecati na turističku ponudu Varaždinske županije.

15. županijsku izložbu vina "Vinska rapsodija 2014" svečano će otvoriti župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

Komentari