Ženska prevara je teža, muška uglavnom zbog seksa

Objavljeno: 26.03.2012. 17:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: xenlogic.wordpress.com

Oba spola su sklona prevari, a razlozi su drugačiji, s obzirom na to da muškarci mogu razdvojiti seks i osjećaje, a žene ne jer u svoje afere uključuju i srce, piše broj1.

Američki seksualni terapeut Ian Kernner bavio se pitanjem zašto varamo i došao do odgovora da postoje velike razlike između načina, principa i razloga varanja od strane jednog i drugog spola.

Muškarci varaju iz želje za aktivnijim seksualnim životom od onog koji imaju, i najčešće se upuštaju u odnos u kojem ne postoji opasnost od otkrivanja. Također, varaju da bi zadovoljili svoju seksualnu znatiželju, da bi ojačali ego, ali i zbog uzbuđenje koje izaziva osvajanje nove osobe.

Žene varaju iz potpuno drugačijih razloga, a najčešće se upuštaju u afere kada su nezadovoljne brakom ili vezom. Također, varaju kada žude za muškom pažnjom, i zbog želje da se ponovno osjete privlačnima i osjete strast, ali i zbog dosade ili osjećaje usamljenosti ukoliko ih partner uzima zdravo za gotovo, pa to rade iz osvete. Manje žena se na prijevaru odlučuje zbog želje za novim seksualnim uzbuđenjem.

- Muškarci varaju zbog seksa, a žene zbog ljubavi. Oni mogu olako da razdvoje seks od osjećaja, a ženama je za seks potrebna emotivna povezanost-  tvrdi Ian Kernner.

Ženini razlozi za prijevaru uglavnom su jači, pa se zato njezina prijevara tretira mnogo ozbiljnije nego muška.

Izvor: broj1.hr

Komentari