VARAŽDINSKI TOP

Tko će ove subote pucati iz topa Varaždinske građanske garde?

Objavljeno: 24.06.2020. 18:20

Zadnja izmjena: 24.06.2020. 18:28

Varaždinska građanska garda nastavlja sa tradicionalni glasnim pucnjem na Starom gradu. Ove subote, 27. lipnja 2020. godine, u sklopu svečane smjene straže, točno u podne uzicu Varaždinskog topa povući će načelnik PU Varaždinske  - Predrag Benčić.

Predrag Benčić načelnik je varaždinske PU od 2017. godine. Nakon završenog FOI-a 1993. godine, diplomirao je na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu, a 2009. je završio poslijediplomski specijalistički studij na Pravnom fakultetu u Rijeci. Obnašao je više odgovornih funkcija u sustavu: od načelnika policijske postaje do Ureda za zakonitost postupanja. Hrvatski je branitelj i osoba koja je prošla gotovo sve instance. Radio je u prometnoj i temeljnoj policiji, a bio je i pomoćnik zapovjednika za poslove policije u PP Varaždin te kriminalistički službenik za opći kriminalitet u PP Varaždin.

"Posebno moramo istaknuti njegov angažman i angažiranost službenika PU Varaždin na prevenciji i suzbijanju, još uvijek akualne, krize cijelokupnog društva zbog Covida-19. Principijelnost, dosljednost, odgovornost i temeljitost odlike su “prvog policajca” našeg Varaždina. Zbog svega navedenog, u ova “čudna” vremena, doista ne vidimo boljeg čovjeka iza Varaždinskog topa." poručuju iz Varaždinske građanske garde.

Komentari