Grad Ivanec

U Jerovcu održan malonogometni turnir u znak sjećanja na poginule branitelje

Objavljeno: 27.08.2023. 18:49

Zadnja izmjena: 27.08.2023. 19:39

U povodu 32. obljetnice stradavanja branitelja Tome Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića u Vukovaru, u subotu su održani komemorativni skupovi u Kamenici i malonogometni turnir u Jerovcu, priopćeno je danas iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (UDVDR) Ivanec.

Kako navode u priopćenju, malonogometni turnir održao se u prigodi obilježavanja svetog Bartola apostola, zaštitnika župe Kamenica u kojoj su za života pripadali poginuli branitelji te 32. obljetnice početka otvorene agresije na Vukovar. 

Prvo su na spomen obilježju u Kamenici položeni vijenci i zapaljene svijeće, a molitvu je predvodio policijski kapelan Policijske uprave varaždinske vlč. Ivica Horvat. Potom je delegacija sastavljena od članova njihovih obitelji, potom Marijane Breški, izaslanice ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade RH Tome Medveda, zapovjednika PP Ivanec Danijela Leskovara, gradonačelnika Lepoglave Marijana Škvarića, te članova braniteljskih udruga Varaždinske županije, Gradova Ivanca i Lepoglave, među kojima i njihovi suborci iz obrane Vukovara poginulim braniteljima odala počast na njihovim posljednjim počivalištima na kameničkom groblju.

Uslijedilo je tradicionalno druženje obitelji poginulih hrvatskih branitelja, organizatora, gostiju i uzvanika u Društvenom domu u Donjem Jerovcu, a
 potom i svečanost otvaranja 18. Memorijalnog  malonogometnog turnira na sportskom kompleksu u Jerovcu. U ime organizatora i obitelji nazočnima se nazočnima se obratio predsjednik Organizacijskog odbora Dražen Krtanjek, potom i Danijel Leskovar, u ime PU varaždinske i PP Ivanec, pa izaslanik varaždinskog župana Anđelka Stričaka i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, te Marijana Breški. Otvaranju je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Ivanca Zdenko Đuras, pojedini županijski i ivanečki gradski vijećnici, sportaši, njihovi roditelji i treneri, mještani Jerovca i drugi. Kako se ove godine turnir održava na području Grada Ivanca, tradicionalno ga je otvorenim proglasio gradonačelnik Milorad Batinić.

Najprije je odigrana utakmica mlađih dobnih uzrasta Ivančice, a potom seniorski turnir. Sudjelovalo je 9 ekipa, a pobjednik turnira je ekipa naziva Za dedu, drugo mjesto osvojio je Jerovec, a treće NK Trakošćan, izvijestili su iz UDVDR Ivanec.

Komentari