ne propustite

Foto - Velika fotogalerija s 2. Utrke grada anđela koja je pobudila izniman interes

Objavljeno: 09.05.2021. 12:06

Zadnja izmjena: 09.05.2021. 21:41

Foto: Luka Šalamun

Danas je održana 2. humanitarna utrka grada anđela, u organizaciji Sportsko rekreativnog društva 315 Sjeverozapad, uz pomoć Udruge Active Vita i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Veliki interes među varaždinskim atletičarima, rekreativnim trkačima i svim sportašima bio je vidljiv neposredno prije početka utrke na Kapucinskom trgu. Ukupno je nastupilo više od 500 trkača, a prikupljeno je oko 40-ak tisuća kuna, što je više nego 2019. godine. Važno je naglasiti da cijelokupni iznos kotizacije ide odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin, a tvrtka Marlex će iznos koji je prikupljen poduplati.

Godine 2019.  održana je prva utrka grada anđela, a već tada se pokazala potreba da postane tradicionalna. Prošle godine utrka nije održana zbog epidemioloških razloga, ali je ove godine pronađen odgovarajući model na radost svih varaždinskih trkača. Utrci je nazočio i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, kao i kandidati za župana: Anđelko Stričak i Krunoslav Lukačić.

"Treba nam još više sličnih manifestacija"

Ispred Zajednice sportskih udruga koja je suorganizator utrke, medijima se obratio predsjdnik Zajednice Alen Runac: "Posebno mi je drago što je utrka humanitarnog karaktera. Zajednica sportskih udruga grada Varaždina ponosna je na to što možemo potpomagati klubove koji organiziraju takve događaje i naravno da ćemo to raditi u budućnosti. Tim više je i doprinos ljudi iz kluba značajniji. Zajednica osim infrastrukture i brige o kvalitetnom kadru, trenerima koji treniraju mlađe uzrasne skupine, posebno vodi brigu o organizaciji ovakvih događaja jer oni puno znače za grad Varaždin. Treba nam još više sličnih manifestacija", zaključio je Runac.

Komentari