1. i 3. mjesto...

Varaždinski kuhari Marin Pozder i Ivan Tomas briljirali u 3. kolu Hrvatskog kuharskog kupa

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.03.2018. 08:28

Zadnja izmjena: 19.03.2018. 08:30

Natjecanjem 3. kola pod nazivom „Bilogorsko kolo“, 16. i 17. ožujka u restoranu Šljukin Gon pred Bjelovara nastavilo se trinaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske. 

Sudionici natjecanja u ovom kolu imali su zadatak pripremiti svečane hladne plate od pačjih prsa i gljiva, toplo glavno jelo s prilogom od janjećeg karea, medvjeđeg luka i meda, a slastičarko umijeće pokazali su u pripremi deserta od aronije, kukuruznog brašna i kakaa i to svaki za 12 osoba. 

Pobjedu je odnio mladi varaždinski kuhar Marin Pozder iz restorana Bedem, drugo mjesto pripalo je Dariu Špeharu iz hotela Plitvice iz Plitvičkih Jezera, dok je treće mjesto zauzeo još jedan varaždinac, Ivan Tomas iz restorana Fontana Crnković.

Iako zamišljen i realiziran u natjecateljskom formatu, Hrvatski kuharski kup prije svega je mjesto susreta kuhara i slastičara iz svih krajeva Hrvatske i odlična platforma sa afirmaciju mladih kuhara, stjecanja novih kulinarskih znanja i vještina te razmjena iskustva. Kroz natjecanja Hrvatskog kuharskog kupa, sudionici se bore za osvajanje bogatih sponzorskih i novčanih nagrada te bodova koji na kraju donose i ukupnog pobjednika koji dobiva i veliku kristalnu kuhaču.

Komentari