ukupno 19 predstava

Varaždinci na Festivalu kršćanskog kazališta

Objavljeno: 01.06.2017. 19:26

Zadnja izmjena: 01.06.2017. 19:26

Foto: Facebook

Od 2. do 4. te 8. do 11. lipnja u Histrionskom domu u Zagrebu biti će održan treći po redu Festival kršćanskog kazališta. Sudjelovat će više od stotinu izvođača, a svoje predstavnike na festivalu imati i Varaždinska županija.

Na Festivalu će se tako predstaviti osnovnoškolci iz Ivanca u nedjelju 11. lipnja sa svojim mentoricama Natašom Roginek i Silvijom Čavlek i to s predstavom “Bog u metrou” (Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog) i predstavom “Odvažna žena Maria de Mattias”, (Dramska grupa Područne škole Salinovec), mentorice Nataša Roginek i s. Marija Bilanović.U predstavama koje ne govore samo o Kristu i svecima nego i o nekim temeljnim vrijednostima, kao i važnim odlukama u ljudskom životu, biti će izvedeno ukupno 19 predstava od kojih će izvesti 14 grupa iz 8 gradova u 7 dana.
 
Posebno će se predstaviti umjetničko-pedagoški fenomen: pedagog Tibor Martan koji sa svojim osnovnoškolcima, a sada i srednjoškolcima, iz Visokog već godinama radi male predstave o svecima. Članovi skupine su odabirali teme i tako su nastale prave dramske produkcije koje dječjoj publici govore o važnim odabirima u životu. Na festivalu se njihov dan (nedjelja 4. lipnja u 19,30 sati) zove “Što je tvoje blago?” a prikazat će 5 kratkih priča o svetim ljudima i  njihovom izboru neraspadljivog blaga. Organizator Festivala kršćanskog kazališta je Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Komentari