uz brojne predstave

Varaždinci nastupili na Festivalu kršćanskog kazališta

Objavljeno: 12.06.2017. 13:00

Protekla dva vikenda, od 2. do 4. te 8. do 11. lipnja, u organizaciji Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca u Zagrebu je održan treći po redu Festival kršćanskog kazališta. Među više od stotinu izvođača bili su i predstavnici Varaždinske županije.

Najprije se sa svojim osnovnoškolcima, a sada i srednjoškolcima, u nedjelju 4. lipnja predstavio pedagog Osnovne škole Visoko Tibor Martan. Profesor Martan izvan škole djeluje kao dramski pedagog, pisac i etnolog, a s djecom i mladima radi kratke predstave koje prikazuju živote hrvatskih svetaca ili pak progovaraju o kršćanskim vrednotama. Nastup njegove dramske družine na Festivalu kršćanskog kazališta zvao se “Što je tvoje blago?”. U sklopu toga prikazano je pet kratkih priča o svetim ljudima, od čega su tri teksta za predstave napisala sama djeca, a dva Tibor Martan.

Osim Tibora Martana i mladih umjetnika iz Visokog, na festivalu su u nedjelju 11. lipnja nastupili i osnovnoškolci iz Ivanca. Sa svojim mentoricama, Natašom Roginek i Silvijom Čavlek, učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca predstavili su se s predstavom “Bog u metrou”, o Bogu kojeg ljudi ne prepoznaju u svakodnevnim situacijama. Osim njih, članovi Dramske grupe Područne škole Salinovec i mentorice Nataša Roginek i s. Marija Bilanović iskazali su se s predstavom “Odvažna žena Maria de Mattias”. 

Komentari