Vatrogasac podmetao požare, pa gasio zajedno s kolegama

Objavljeno: 17.03.2011. 12:04

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Zadarska policija uhitila je 19-godišnjeg vatrogasaca s otoka Paga koji je u tri dana podmetnuo nekoliko požara, sam ih prijavio te ih naposljetku - i gasio.

Prvo je prije sedam dana u noći u Kolanu na Pagu namjerno izazvao požar na staji u vlasništvu 61-godišnjaka iz Kolana u kojoj je izgorjelo 200 bala sijena. Potom je prošlog ponedjeljka opet u noći u Šimunima, na predjelu Šimunsko polje, izazvao požar na staji u vlasništvu 44-godišnjaka iz Šimuna u kojoj je izgorjela staja i oko 200 bala sijena.

Odmah potom na predjelu Kalinac iznad Šimuna podmetnuo još jedan požar na staji u vlasništvu 59-godišnjaka iz Šimuna. U staji je izgorjelo 250 bala sijena.

- Na sve tri staje materijalna šteta procijenjena je na oko 50.000 kuna. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je mladić izazvane požare sam prijavljivao vatrogascima te se uključivao u gašenje. Protiv njega podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Zadru zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom - istakli su zadarske policije.

U policiji je potvrđeno da je 19-godišnjak član lokalnog vatrogasnog dobrovoljnog društva.

Agencija VLM

Komentari