VIDEO: Mirko Filipović Cro Cop izgubio brutalnim nokautom

Objavljeno: 20.03.2011. 11:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Mirko Filipović pao je kao pokošen minutu prije isteka treće runde, nakon što ga je "lucky punchem" Brandan Schaub pogodio iza lijevog uha.

Na trenutak je Cro Cop (27-9, 4-5 UFC) ostao bez svijesti, a 28-godišnji Amerikanac (8-1, 4-1 UFC) ga je tako nemoćnog još jednom udario u glavu, prije nego što je sudac Herb Dean konačno i prekinuo meč. Dignuo se Mirko odmah na noge, želio nastaviti, ali Schaub je već proglašen pobjednikom...

Scenarij kao i s Frankom Mirom

Na priredbi UFC 128, koja se održala u New Jerseyju, Filipoviću se ponovio identičan scenarij iz prošle borbe, kada je od Franka Mira izgubio u posljednjoj minuti. I taj ga je Amerikanac uhvatio u jednom trenutku nespremnog, pogodio koljenom te nokutirao, iako se tijekom cijele borbe ravnopravno nosio s renomiranim protivnikom.

Filipović je čak sinoć i izbjegavao ulaziti u otvorenu razmjenu udaraca, kao da je predosjećao što će mu se dogoditi u trenutku kada se "otvori". Kada je ipak odlučio krenuti u kontru - dočekao ga je razoran udarac, brutalni nokaut. Desni kroše stokilaša na mjesto iza sljepočnice srušio bi, vrlo vjerojatno, i svakog drugog borca.

Odlično se Mirko izvlačio iz borbe u parteru, čak i raskrvario nos protivniku, sjela su i dva lijeva high-kicka, ali sve je to bilo nedovoljno da prije završi borbu. U trenutku kada se već činilo da će suci dolučiti pobjednika, Schaub je opalio i - pogodio na pravo mjesto.

Sve ili ništa

No, Mirko nije imao puno izbora, u prvoj rundi dominirao je Amerikanac, druga je bila podijeljena, a treću je morao dobiti, ići na sve ili ništa...

Brandan Schaub upisao se na listu devetorice MMA boraca koji se mogu pohvaliti da su iz ringa s Mirkom Filipovićem izašli kao pobjednici. I dok su na spomenutoj listi bila renomirana imena poput Minotaura, Fedora Emalianenka, Marka Hunta ili Franka Mira, relativno neiskusan Amerikanac još je jedan od mladih boraca, primjer je i Junior dos Santos, koji je učinio sve kako bi napravio ime upravo na legendi slobodne borbe. Nažalost i uspjelo mu je.

Ti si kriv zašto sam ovdje

Podsjetimo, dok je nokaut od Franka Mira, bivšeg UFC-ovog prvaka, možda i bio "prihvatljiv", ovdje je riječ o bivšem igraču američkog nogometa, sudioniku reality showa...  Bio je u pravu Filipović kada je prije borbe rekao "sve je moguće kada se razmašu dvojica stokilaša". Upravo se to i dogodilo.

- Zbog tebe Mirko sam i zavolio slobodnu borbu, ti si kriv što sam ovdje - govorio je Schaub nakon borbe te najbolje opisao o čemu se radi.

Čini se kako godine uzimaju danak, ovaj je i počinjao kada je Mirko bio na vrhu. Mladi i "nabrijanih" sve je više, teško je i pohvatati sva ta imena koja dolaze, čini se da u ovo vrijeme u svakom kvartu postoji neki MMA borac. Nije više kao nekad kada su se međusobno borila samo renomirana, svima poznata imena, neka spomenuta već u tekstu.

A i Filipović tvrdi - najveći mi je problem - motivirati se za borbu. Pitanje je što će se događati dalje, vrlo vjerojatno će još jednom dobro promisliti hoće li se povući sa scene, što je više puta najavljivao ("Dovoljno sam lomio svoje i tuđe kosti").

Slijedom toga, mnogi komentatori diljem svijeta su se nakon borbe složili:

"Mirko, legenda si, ali možda je vrijeme..."

I Fedor Emalianenko razmišlja o povlačenju, neminovno je da dolazi do smjene zlatne generacije ultimate fighta, koju je predvodio upravo naš borac.

Šef UFC-a Dana White nakon borbe je novinarima rekao kako će raskinuti ugovor s Filipovićem.

"To će biti kraj velike karijere. Cro Cop je bio jedan od najboljih boraca u povijesti mješovite borbe sve dok Gonzagin kobni udarac u glavu nije uništio auru nepobjedivosti jednog od najstrašnijih udarača", pišu strani mediji.

Komentari