facebook status

Zdravka Grđan uz Dana žena: "Ne postojimo da bismo imale sporedne uloge"

Piše: eMagazin

Objavljeno: 08.03.2021. 20:27

Zadnja izmjena: 08.03.2021. 20:51

Na predstojećim lokalnim izborima kandidirat će se veći broj žena, no kandidatura za gradonačelnika ili gradonačelnicu Varaždina - uvijek je ta koja privuče ili privlači najveću pažnju...

Kao nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Varaždina pažnju je tako privukla i Zdravka Grđan, ranije u široj javnosti prepoznatljiva kao ravnateljica Druge gimnazije Varaždin. Njezina kandidatura sredinom siječnja mnoge je iznenadila, a neizravno - Zdravka Grđan danas je se dotaknula i u svojem statusu na Facebooku kojeg je objavila povodom Međunarodnog dana žena.

Evo što je napisala i zaradila nekoliko desetaka lajkova pratiteljica:

Ponosna sam što je danas i moj dan kao žene. Svakoj od nas čestitam 08. ožujak-Međunarodni dan žena i poručujem da svoje žensko dostojanstvo, pamet, sposobnosti, unutarnju i vanjsku ljepotu, emocije, instinkte i ljubav u svim svojim najrazličitijim oblicima ne smijemo skrivati. Ne postojimo da bismo imale sporedne uloge. Ne smijemo se bojati pokazati ono što jesmo, što znamo i što možemo. Jer možemo i više od onog što mislimo. Jednako smo vrijedne i zato danas slavimo, jer je bio dug put dok nismo izborile legalno žensko pravo glasa. Nažalost, mnoge od nas diljem svijeta nemaju još uvijek to pravo.

Sanjati, stvarati život i dati mu najljepši smisao zapisano je našim postojanjem. Životna snaga i energija žene pokreće sve oko nas. Sve nas želim ohrabriti, pokazati i dokazati da je ovo naše vrijeme. Svaka od nas je posebna, toliko lijepa i nezamjenjiva u svojoj različitosti. Podrška žene ženi čini svaki životni izazov manje teškim i zato s godinama naučimo više cijeniti naše majke, prijateljice, suradnice. Što god radile, gdje god bile, kakve god životne situacije vas snašle, što god odlučile - ne zaboravite: moramo i možemo!

Vaša Zdravka Grđan