Izborite se za svoje lice

9 trikova za masnu kožu s aknama

cosmopolitan.hr

Objavljeno: 03.03.2016. 13:47

Zadnja izmjena: 03.03.2016. 13:48

Masna koža je velik problem i teško je pronaći njegu koja joj odgovara, a i nema toliko savjeta kao za suhu kožu. Pronašli smo neke koji će vam pomoći da se izborite s masnom kožom lica.

1. Obavezno jednom tjedno napravite piling lica da biste s njega skinuli sve mrtve stanice kože.

2. Izbjegavajte sredstva za čišćenje lica na bazi alkohola. Ona doslovno mogu isušiti kožu vašeg lica tako da ćete čak osjetiti zatezanje.

3. Uvijek odaberite kreme za njegu kože na bazi vode. One nisu nimalo masne. Dat će vašoj koži dovoljno vlažnosti, a vi ne morate brinuti hoće li zatvoriti pore.

4. Još je jedan kozmetički proizvod poželjan stalni stanar vaše torbice - maramice za upijanje masnoće. Mogu se koristiti čak i preko make upa koji neće nimalo poremetiti.

5. Obični papirnati ručnici koji dobro upijaju pomoći će vam da nakon tuširanja skinete s lica masnoću prije nego što na njega nanesete kremu.

6. Za dodatnu pomoć pri rješavanju problema s masnom kožom poslužit će vam kombinacije koje možete pripraviti kod kuće.

7. Maska od šećera i jaja

Odlično rješava masnoću na koži i čisti pore. Promiješajte jedno jaje sa šećerom i nanesite na lice. Kad skinete masku s lica, razlika u količini masnoće prije i poslije bit će očigledna.

8. Maska od naranče i žumanjka

Jednom tjedno umiješajte malo žumanjka i malo prirodnog soka od naranče. Te dvije namirnice odlični su borci protiv masne kože.

9. Postoje puderi za lice koji upijaju masnoću i savršeno prekrivaju sve napravilnosti, posebice akne. Nabavite jedan iz te kategorije. Naš prijedlog je Vichyjev Dermablend. Za više informacija pratite nas i dalje...

Izvor: cosmopolitan.hr

Komentari