Prije ubojstva najbolji prijatelji pili, kartali i igrali Playstation

Objavljeno: 11.11.2014. 15:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Na Županijskom sudu u Varaždinu održano je posljednje ročište u slučaju Željka Martinovića (44) iz Lukačevca Topličkog kojeg se tereti za ubojstvo svog najboljeg prijatelja Marija Belavića (31) te nelegalno držanje oružja i streljiva...

Svoj iskaz iznio je psihijatrijski vještak Nenad Horvat te istaknuo da je Martinović za vrijeme ubojstva bio smanjeno ubrojiv.

- PTSP je samo djelomični izvor njegove anksioznosti, dok drugi, važniji izvor, prepoznajemo u nedvojbenom poremećaju osobnosti – svjedočio je psihijatrijski vještak.

U utorak je svjedočila i Martinovićeva supruga Karmen i rekla da su njezin muž i Belavić bili najbolji prijatelji 15 godina.

- Mario i Željko zajedno su radili i od tada je počelo njihovo prijateljstvo. Mario je često dolazio k nama. Često su pili, kartali i igrali Playstation. Još je kod nas igrica koju su zajedno igrali. Također oni su se iz čistog mira znali potući, no tu nije bilo nikakve zle namjere - rekla je Karmen Martinović.

Tužiteljstvo smatra da su razlog Belavićevog ubojstva 3,000 eura koje je Belavić dugovao Martinoviću za slupani automobil. Vlasnica tog vozila bila je baš Karmen Martinović, a olupinu Alfe Romeo prodala je pod staro željezo.

-Mislim da to nije razlog ubojstva i svađe između njih dvojice. Jednom sam u kuhinji čula sam razgovor između njih dvojice kada mu je Mario rekao da će to riješiti, a Željko nije vršio pritisak na Marija - rekla je Martinović.

Predstavnica Županijskog državnog odvjetništva u svom je završnom govoru istaknula da je Martinović, premda smanjeno ubrojiv, imao namjeru Belavića lišiti života, dok obrana smatra da u u izricanju presude u obzir treba uzeti njegovo  dugogodišnje liječenje od PTSP-a i sudjelovanje u Domovinskom ratu.

Izricanje presude bit će u petak, a sudu se još jednom obratio Martinović.

- Nema riječi kojima bih izrazio kajanje što sam ubio najboljeg prijatelja i žalim zbog toga. Taj teret nikada neću skinuti s duše – zaključio je Martinović.

Komentari