FOTO: Božićnim turnirom u bowlingu pomogli kupnji namirnica za socijalnu samoposlugu

Piše: 30 dana

Objavljeno: 23.12.2014. 16:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:06

Foto: Zoran Stanko

Izvor: galerija-images/bowling 30 dana

Mjesečnik 30 dana, portal eVaraždin.hr i etjednik, u suradnji s kuglanama Stadium Bowling i TP Varaždin, organizirali su božićni turnir u bowlingu "Baci kuglu za..." na kojem su se prikupljali dobrovoljni prilozi za socijalnu samoposlugu "Kruh sv. Antuna".

Poznati Varaždinci i Varaždinke svoj su ponedjeljak rezervirali za bowling, a ujedno su dobrovoljnim prilozima pomogli kupnji namirnica za socijalnu samoposlugu "Kruh sv. Antuna".

Iako nije kuglao, turnir je nakratko posjetio i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji je istaknuo kako su ovakve akcije hvalevrijedne te da se uvijek rado odazove.

- Ipak danas neću kuglati jer sam u odijelu i kravati, a s obzirom na količinu hrane koju unosim dnevno, mogle bi mi puknuti hlače. Ali svakako ću se pridružiti dobrovoljnim prilogom. Ovaj turnir je hvalevrijedan i mislim da se danas treba pridružiti svakoj takvoj akciji da se pomogne onima kojima je danas jako teško - istaknuo je gradonačelnik Habuš.

Kuglu su za socijalnu samoposlugu bacili redakcija mjesečnika 30 dana i portala eVaraždin.hr, djelatnici Conceptus Publice i Finesa Grupe, ali i poznati Varaždinci zamjenik načelnika policije Darko Blaži, Romano Puček, Stjepan Cvek, Jan Kerekeš, Dražen Dretar, Zvonka Martinčević, Goran Mihalić te volonteri socijalne samoposluge.

Upravo je Dražen Dretar, glasnogovornik Grada Varaždina, bio najbolji u bowlingu i osvojio prvo mjesto. Drugi je bio Nikola Kokotec iz Conceptus Publice, dok je treće mjesto osvojio Stjepan Cvek.

Namirnice su voditeljima socijalne samoposluge predali glavni urednik mjesečnika 30 dana Davor Mašić i direktor Conceptus Publice Zvonimir Brlenić.

- Zahvaljujući brojnim donacijama ovog Božića smo osigurali dovoljno paketa za naše korisnike. Brojne tvrtke donijele su nam namirnice za naše korisnike, između ostalog zahvaljujemo se i mjesečniku 30 dana, eVaraždinu i Conceptus Publici na organiziranom turniru i kupljenim namirnicama. Police su nam pune, uspjeli smo podijeliti pakete. U odnosu na prošli mjesec, kada smo imali 760 korisnika, ovaj mjesec se brojka popela na 820 korisnika. Velik je broj ljudi kojima je potrebna pomoć i ja još jednom zahvaljujem svima koji su nam pomogli donacijama - istaknuo je Alen Lacko, jedan od voditelja socijalne samoposluge.

Organizatori turnira u bowlingu poručuju kako je ovo samo prvi u nizu ovakvih turnira koji će se održavati više puta kroz godinu kako bi se pomoglo potrebitima.

 {gallery}bowling 30 dana{/gallery}

Komentari