Aquacity: Radnici dobili plaće, ali ipak traže stečaj

Objavljeno: 16.03.2011. 14:44

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Iako je Grad Varaždin, kao jedini vlasnik tvrtke, u ponedjeljak isplatio dvije zaostale plaće zaposlenicima Aquacitya, zaposlenici su ipak odlučili pokrenuti postupak za otvaranje stečaja u toj tvrtki. Tvrde, političarima više ne vjeruju, a isplaćene zaostale plaće nisu jamstvo da će tvrtka nastaviti s radom.

Iako su u ponedjeljak primili zaostale plaće za prosinac i siječanj, zaposlenici Aquacitya odlučili su ipak pokrenuti stečaj u toj tvrtki. Sindikalni povjernik Franjo Veble u ponedjeljak je Trgovačkom sudu u Varaždinu podnio zahtjev za pokretanje stečaja u Aquacityu.

- Zaposlenici jednostavno više ništa ne vjeruju političarima i zato su me ovlastili da obavim svu proceduru vezanu uz pokretanje stečaja. Ako Grad Varaždin do prvog ročišta konsolidira stanje u tvrtki, taj se zahtjev može povući – ističe Veble.

Skupa gradska investicija tako bi mogla neslavno završiti. Podsjetimo, Grad je Aquacity kupio 2006. godine od varaždinske kompanije Cesta za 6,6 milijuna kuna i od tada uložio još nekoliko milijuna kuna za modernizaciju kuhinje u restoranu, izradu šetnice i slične projekte.

Krajem prošle godine Grad je raspisao natječaj za prodaju Aquacitya i to za "samo" 2 milijuna kuna. Iako su na javni natječaj za kupnju javile dvije varaždinske tvrtke, prodaja nije realizirana zbog proceduralnih pogrešaka i žestokih kritika gradskih vijećnika HNS-a. Novi natječaj za prodaju od tada nije raspisan i to navodno jer su tvrtke koje su se javile na prvi natječaj izgubile interes.



Komentari