grad ivanec

Srednja škola Ivanec dobila svoju 'Malu slobodnu knjižnicu', evo o čemu se radi

Objavljeno: 26.04.2024. 13:33

Zadnja izmjena: 26.04.2024. 13:35

Danas je u dvorištu Srednje škole Ivanec otvorena Mala slobodna knjižnica - riječ je o projektu kojem se na nacionalnoj razini priključila i ivanečka Gradska knjižnica i čitaonica Gustav Krklec, predvođena ravnateljicom Marinom Grudenić, a partner na projektu knjižnici je ovoga puta bila Srednja škola Ivanec.

Mala slobodna knjižnica postavljena je u povodu obilježavanja Noći knjige te Svjetskog dana knjige i autorskih prava. Ovu kućicu, koja će biti mala knjižnica na otvorenom, za posuđivanje, vraćanje, ali i ostavljanje knjiga, koje svi mladi ali i ostali građani žele podijeliti s drugima, izradili su učenici Srednje škole Ivanec od 1. do 3. s/d razreda, smjer stolara, uz mentorstvo majstora Tomislava Sankovića.

Postavljenu kućicu oslikala je Petra Prokić Olman. Svečano otvorenje je obilježeno skidanjem vrpce i konfetima, a učenice Srednje škole u svojem su kratkom obraćanju sve okupljene kolege, profesore i sugrađane podsjetile na važnost knjiga i čitanja koje razvija jezične kompetencije, kreativnost, inteligenciju i vodi nas u nove svjetove kroz nove čarolije.

Komentari