Dan vatrogastva

Foto - Dan Vatrogastva obilježen u Ivancu, Đuras najavio nova ulaganja

Objavljeno: 05.05.2024. 21:11

Zadnja izmjena: 05.05.2024. 21:32

Na dan svetog Florijana, u Ivancu je danas obilježen Dan vatrogasaca, u sklopu čega je održana godišnja izvještajna skupština te sveta mista i blagoslov vatrogasnih ljestava, a predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Ivanca Zdenko Đuras najavio je tom prigodom i nova ulaganja u vatrogastvo na području Grada.

Program obilježavanja Dana Vatrogasaca započeo je godišnjom izvještajnom skupštinom na kojoj su jednoglasno usvojena sva izvješća i planovi, a potom je uslijedila misa u Crkvi Svete Marije Magdalene u Ivancu, a oko podneva je obavljen i blagoslov vatrogasnih autoljestava, koje je lani nabavio Grad Ivanec, kao i vatrogasnog barjaka Grada Ivanca, izvijestio je Đuras, ujedno i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca, najavivši i nova ulaganja. 

- Osnovni nam je cilj ravnomjerni razvoj vatrogastva na području Grada Ivanca kao trenutno najspremnije postrojbe koja može u svakom momentu uskočiti i štititi naše građane. Prošle godine u suradnji s Gradom Ivancem nabavljene su ljestve, DVD Margečan je kupio novo kombi vozilo, a plan je da se sufinancira i nabavka novijeg navalnog vozila za DVD Gačice te novijeg kombi vozila za DVD Bedenec. S obzirom da se grad sve više širi, a vatrogasne intervencije su sve zahtjevnije, briga i sigurnost za svakog člana vatrogasne zajednice Grada Ivanca nam je najvažnija te da im osiguramo sredstva za siguran rad na intervencijama - poručio je Đuras.

Komentari