općina cestica

Foto - Vatrogasci VZO Cestica u Lovrečanu proslavili blagdan Svetog Florijana

Objavljeno: 09.05.2024. 13:35

Zadnja izmjena: 09.05.2024. 13:39

Cestički vatrogasci proslavili su blagdan svog zaštitnika, Svetog Florijana, a domaćin proslave bio je DVD Lovrečan Dubrava. 

Okupljanje vatrogasaca u svečanim odorama započelo je ujutro, a nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, okupljenim vatrogascima čestitku je uputio načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj i predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica Darko Majhen, a potom se uz pratnju limene glazbe krenulo do kapele Svetog Lovre koja je povrh samog naselja. U kapeli Svetog Lovre se nalazi i kip Sv. Florijana, a u najstarijoj cestičkoj crkvi misu je za preminule vatrogasce i ostale pokojnike s početkom u 9,30 predvodio i prigodnu propovijed održao vlč. Zorislav Šafran, križovljanski župnik. 

Po spuštanju s brda i pospreme zastava druženje je nastavljeno u dvorani vatrogasnog doma. Na početku druženja uručena su uvjerenja o završnom osposobljavanju za vatrogasna zvanja koja su uručili zapovjednik Milenko Biškup i predsjednik VZO Cestica Darko Majhen. Od vatrogasne zajednice Varaždinske županije uvjerenje za vatrogasca primio je Marko Veršić, a od strane Hrvatske vatrogasne zajednice uvjerenje o osposobljenosti za prijevoz i rad s helikopterom na vatrogasnim intervencijama dobio je Mladen Dobrotić iz DVD-a Babinec. 

Komentari