razne aktivnosti

Foto - Evo kako je bilo na susretu Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća

Objavljeno: 06.05.2024. 17:43

Zadnja izmjena: 06.05.2024. 17:43

Izložbom na otvorenom, radionicama, kvizovima i igrama danas je na Starom gradu održan Susret forumaša svih varaždinskih osnovnih škola i dječjih vijećnika Varaždina. 

Na Dan planeta Zemlja svojim su se eko-temama, plakatima i pjesmom ovoj aktivnosti pridružili, učenici Centra T.Špoljar. Teme susreta bile su vezane uz projekt DGV-a Godina protiv govora mržnje i Bolje-više-čišće, uz Dan Zemlje. Susretu se pridružio i predsjednik GV Varaždina Lovro Lukavečki koji je forumaše upoznao s projektom revitalizacije Dravske park šume te je saslušao prijedloge uređenja šume koje su ponudila djeca (učionice na otvorenom, više klupica za odmor rekreativcima i građanima, više „otoka“ za odlaganje smeća, igrališta da djecu, ali i djecu starije dobi iznad 12 godina, poučne i biciklističke staze i dr.).

Time su se forumaši uključuju u kreiranje odluka koje se tiču života djece u gradu Varaždinu, a na što imaju pravo temeljem Konvencije UN-a o dječjim pravima. Na Susretima su predstavljeni rezultati sviju anketa koje su forumaši proveli na satovima informatike na varaždinskim školama. Više od 1.070 ispitanika odgovaralo je na pitanja o vršnjačkom nasilju u školama i eko-viđenjima djece u gradu Varaždinu.

Komentari