Čehok ne ide na susret s papom iako je dobio poziv

Objavljeno: 03.06.2011. 15:47

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, kao jedan od najviših dužnosnika s područja Varaždinske biskupije, neće ići na susret sa Svetim Ocem. Biskupija je gradonačelniku poslala poziv ali on ga je morao odbiti zbog neodgodivih privatnih obaveza.

Na susretu s papom Benediktom XVI. u zagrebačkom HNK putuje 17 predstavnika javnog, društvenog, sportskog i političkog života s područja tri županije koje pokriva Varaždinska biskupija.

Među njima međutim neće biti jednog od najviših političkih dužnosnika s područja Varaždinske biskupije, varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka.

Čehok nam je rekao da mu je Varaždinska biskupija uputila poziv da dođe na susret sa Svetim Ocem ali on je taj poziv morao odbiti zbog neodgodivih privatnih obaveza.

- Biskupija je zaista bila korektna. Uputili su mi poziv, a ja sam im zatim osobno objasnio da imam privatne obaveze koje su dogovorene i prije nego li se znalo da papa dolazi u Hrvatsku te da su te obaveze neodgodive. Biskupija je moje objašnjenje prihvatila – istaknuo je Čehok.

Varaždinska biskupija već je poslala prijedlog 17 osoba iz javnog, društvenog, sportskog i političkog života koje bi trebale predstavljati Biskupiju na susretu s papom i organizatori su taj prijedlog prihvatili.

Na susret s papom, prema procjenama Varaždinske biskupije, hodočastit će više od 9 tisuća žitelja Varaždinske županije.


Komentari