Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježen i u Vinici

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 06.08.2013. 16:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

Unatoč visokim temperaturama, mještani Općine Vinica u subotu su  dočekali konjičku povorku kojom se udruga „Konj moj prijatelj“ već osmu godinu uključuje u obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Tom su se prigodom obišla spomen obilježja poginulim herojima Domovinskog rata na području općina Sračinec, Petrijanec, Vinica i Cestica.

Svečanu konjičku povorku koja se već tradicionalno zaustavlja u Marčanu kod spomen obilježja hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu, osim okupljenih stanovnika, dočekali su predsjednik Općinskog vijeća Općine Vinica Marijan Mihalić te članovi UDVDR-a – Klub Vinica te su svi zajedno, u prisustvu g-đe Ankice Kasun, Mladenove majke te najužih članova njegove obitelji odali počast Mladenu položivši vijenac i zapalivši svijeće.

Prisutne je pozdravio predsjednik Vijeća Marijan Mihalić naglasivši kako Općina Vinica čuva uspomenu na svoje poginule branitelje, zahvalio članovima Udruge na inicijativi za takav vid odavanja počasti i čuvanju tradicije te svima prisutnima čestitao nadolazeći praznik.

Prisutnima se obratio i ratni zapovjednik 104. brigade g. Ivan Rukljić . Vijenac je položen i na spomen obilježje poginulom branitelju Dariu Gašparić.

U ponedjeljak, poslije svete mise za domovinu u crkvi Sv. Marka ev., vinički su branitelji položiti i vijenac kod spomen oltara pred crkvom kako bi odali počast svima koji su svoje živote dali za domovinu Hrvatsku.

Komentari