Književnica Sanja Pilić nasmijala ludbreške osnovnoškolce

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 01.11.2013. 08:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u srijedu, 30. listopada je u Osnovnoj školi Ludbreg održan susret s književnicom Sanjom Pilić.

Susret je održan u dva dijela, najprije za učenike od 1. do 4. razreda, a potom i za one od 5. do 8. razreda.

Druženje je prošlo uz smijeh i veselje, a učenici su po promotivnoj cijeni mogli kupiti i djela književnice čiji su humor mnogi od njih već upoznali kroz lektiru.

Naime, Sanja Pilić je do sada napisala 25 romana za djecu od kojih je čak šest na popisu osnovnoškolske lektire. Piše za djecu, mladež i odrasle, a  dobitnica je mnogobrojnih književnih nagrada: nagrada Grigor Vitez za knjige "O mamama sve najbolje" i "Sasvim sam popubertetio", nagrada Ivana Brlić-Mažuranić za knjige "Mrvice iz dnevnog boravka"  i "Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije" te nagrada Mato Lovrak za knjigu "Što mi se to događa?".

Dobila je i nagradu Kiklop za roman "Hoću biti posebnaaaaa!" i za slikovnicu "Maša i gosti". Godine 2011. dobila je međunarodno priznanje White Ravens za knjigu "Hej, želim ti nešto ispričati!"

Brojna pitanja i duhoviti odgovori učinili  su ovaj susret učenicima zanimljivim, a nisu krili svoje zadovoljstvo  kad su saznali neobične  pojedinosti iz život Sanje Pilić. Svakako je bilo zanimljivo čuti kako je upravo Sanja Pilić bila inspiracija za pisanje svojoj majci, također poznatoj književnici za djecu Sunčani Škinjarić.

Izvor: ludbreg.hr

Komentari