Magla prekrila grad, vozačima se savjetuje oprez

Objavljeno: 18.01.2011. 15:46

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Ovogodišnju zimu pamtit ćemo po meteorološkim ekstremima i velikim oscilacijama temperature.

Nakon gotovo proljetnog vremena posljednjih dana, od četvrtka nas očekuje jače zahlađenje, koje će opet donijeti i snijeg.

Najavila je i to magla koja je jutros prekrila Varaždin, a zbog koje iz HAK-a vozače upozoravaju na oprez u prometu.

- Magla, smanjuje vidljivost u kontinentalnom dijelu zemlje, a u krajevima s maglom kolnici su vlažni i skliski. Posebno oprezni trebaju biti vozači koji kreću na put autocestom Zagreb - Goričan jer je magla prekrila čitavu dionicu – poručuju iz HAK-a.

Nakon magle sutra nas krajem dana očekuje i kiša, koja će do četvrtka prijeći u snijeg, a oborine na granici između snijega i kiše nastavit će se do vikenda. Rekao je to za evarazdin, meteorolog iz Meteo-infa Nebojša Subanović, te najavio i temperature ispod nule.

- Najviše dnevne temperature idućih dana kretat će se između 0 i 3 Celzijeva stupnja, dok će se noćne i jutarnje spuštati i nekoliko stupnjeva ispod nule – rekao je Subanović te dodao kako ne vjeruje kako nas nakon vikenda opet očekuje neka nagla promjena vremena.

- Ne vjerujem da će opet naglo zatopliti, no obzirom na ćudljivu zimu teško je dati bilo kakve prognoze za više od nekoliko dana – zaključio je Subanović.





Komentari