Predstavnici ŽNS-a i NK Varaždina sjedaju za zajednički stol

Objavljeno: 16.03.2011. 16:32

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

U utorak navečer sastali su se čelni ljudi varaždinskog nogometnog prvoligaša, na prvoj sjednici u novom satavu Izvršnog odbora kluba. Na sjednici je donešen financijski plan za 2011. godinu, a velika vijest je i da će se pokušati sjesti za zajednički stol sa predstavnicima ŽNS-a Varaždin, kako bi razgovorom riješili rasplamsale tenzije...


Jedna od točaka bio je financijski plan za 2011. godinu. Kako nam je potrvdio Zlatko Horvat on bi trebao donijeti i pomake na prihodovnoj strani, no razlog leži u činjenici da su ukalkulirani transferi igrača.

- Predvidjeli smo rast prihoda za 2011. godinu, ali neminovno je da moramo već na ljeto ostvariti neki transfer. Troškovi su sada sniženi koliko je moguće, ali neke stvari se ne mogu izbjeći - kazao je predsjednik kluba.

O tome koji igrači su tržištu trenutno najzanimljiviji, predsjednik nije želio kalkulirati, ali dobre igre i konstantnost, u prvom redu mladih reprezentativaca iz redova NK Varaždina, skrenuli su pozornost europskih menadžera na njih. Navijači se nadaju jedino da prodaja neće biti "budzašto", odnosno da će klub uspjeti napraviti konačno i neki značajniji transfer, što im nije uspjelo još od kraja 2006. godine kada su Jertec i Pokrivač prodani u Dinamo za zajedničkih 1,1 milijun eura.

Vrlo zanimljiva, u svijetlu recentnih događanja, bila je i posljednja točka Izvršnog odbora, na kojoj se raspravljalo o situaciji i odnosima sa ŽNS-om. Iako je još u ponedjeljak Horvat "grmio" na Daraboša, ipak će, čini se, sjesti za zajednički stol sa ŽNS-om.

- Još jednom ponavljam, naša je jedina briga klub. Želimo da NK Varaždin kao nositelj kvalitete ima normalne odnose s matičnim savezom. Mi smo ponovno napravili korak da se stvari smire te smo se dogovorili da ćemo idući ponedjeljak održati zajednički satanak. U slučaju da je to nemoguće, klub će tražiti izvanrednu sjednicu Skupštine ŽNS-a - istaknuo je Zlatko Horvat.

Komentari