Udruga "Franjo Koščec" potpisala novi ugovor za osnaživanje volonterstva

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 25.07.2013. 16:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Udruga za zaštitu i unapređenje čovjekovog okoliša "Franjo Koščec" danas je s Ministarstvom socijalne politike i mladih u Zagrebu potpisala ugovor o suradnji vezan uz sufinanciranje programa lokalnih volonterskih centara u 2013. godini.

Za zajednički program Udruge "Franjo Koščec", Grada Varaždina, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb i Saveza udruga Dravska liga pod nazivom "Info – točka o ponudi i potražnji volonterskog rada i Volonterska knjižnica u Varaždinu" ukupno predviđenog proračuna u iznosu od 200 000 kuna,  Ministarstvo socijalne politike i mladih osiguralo je 56 977  kuna za troškove aktivnosti usmjerenih na obradu postojećih podataka o ponudi i potražnji volonterskog rada na području Grada i Županije, uspostavljenje burze volonterskog rada, osnaživanje prijenosa iskustva i znanja za razvoj volonterstva i umrežavanje volonterskih organizacija, educiranje volontera, volontersku knjižnicu te implementaciju novih oblika volonterstva.

S ciljem izgradnje kapaciteta za razvoj volonterstva na lokalnom području, osim Varaždina program je odobren i drugim udrugama, a ukupan iznos sredstava koje Ministarstvo izdvaja iznosi 980 000 kuna.

Program će se provoditi u razdoblju od 1. lipnja 2013. do 31. svibnja 2014.

Komentari