Vinica: Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 20.06.2013. 08:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U skladu s rezultatima lokalnih izbora za članove predstavničkih tijela održanih 19. svibnja ove godine, u utorak, 18. lipnja izborom Marijana Mihalića za predsjednika Općinskog vijeća konstituirano je Općinsko vijeće Općine Vinica.

Na sjednici je usvojeno izvješće Mandatne komisije o izabranim kandidatima, o ostavkama koje su zbog obnašanja nespojivih dužnosti podnijeli Marijan Kostanjevac, Mirjana Jambriško i Predrag Štromar te o njihovim zamjenicima koje su odredile političke stranke.

Usvajanjem izvješća verificiran je mandat sljedećim vijećnicima: Stjepanu Prikratki, Miroslavu Komes, Marijanu Mihalić, Miljenku Bešvir, Sanji Krajnc, Dijani Leskovar, Milanu Vrbnjak i Pavlu Šipek iz redova HDZ-a, te Ivanu Pižeta, Spomenki Kokot, Stjepanu  Novak, Ivanki Job i Katici Abraham iz redova zajedničke kandidacijske liste HNS-LS, SDP, HSLS i HSU.

Na sjednici su imenovani i članovi Komisije za izbor i imenovanje, na čiji su prijedlog jednoglasno izabrani Marijan Mihalić za predsjednika Vijeća te Stjepan Novak za potpredsjednika Općinskog vijeća.

Na kraju konstituirajuće sjednice prisutnim se vijećnicima obratio načelnik Marijan Kostanjevac, čestitao svim vijećnicima na izboru te ih sve pozvao da rade u interesu Općine Vinica.

Nakon konstituirajućeg dijela, održana je i prva radna sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su izabrana sva potrebna radna tijela, kako bi se iduće sjednice mogle pripremati sukladno odredbama Statuta.

Komentari