22.-24. rujna

Predstavljen program Međunarodne izložbe cvijeća- evo što vas očekuje

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.09.2017. 11:59

Zadnja izmjena: 18.09.2017. 12:05

Foto: Mateja Rak

Danas je na medijskoj konferenciju u gradskoj vijećnici Udruga vrtlara Varaždinske županije zajedno s dogradonačelnicom Sandrom Malenicom te direktorom Koncertnog ureda Varaždin predstavila 22. Međunarodnu izložbu cvijeća koja traje od 22.24. rujna. Izložba se organizira pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Turističke zajednice Grada Varaždina i Varaždinske županije, a u sklopu Varaždinskih baroknih večeri. 

Tema i naziv ovogodišnje izložbe je ''barok-glazba-cvijeće'', a ove godine floristi prilagođavaju svoje cvjetne kreacije kulturnom blagu Mađarske koja je zemlja partner Baroknih večeri. Ove godine na izložbu dolaze floristi iz svih djelova Hrvatske, a zahvaljujući Koncertnom uredu kao partneru dolaze i floristi iz Mađarske, ali i drugih europskih zemalja. 

Što se programa tiče, organizirano je natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća,ali i natjecanje studenata florista koji dolaze iz Slovenije i Mađarske. Također, za sve posjetitelje, prvenstveno za bake, djedove i njihove unuuke organizirana je besplatna cvjetna radionica. 

- Pokušat ćemo animirati sve generacije da razmišljaju u poveznici između Hrvatske i Mađarske i na taj način da pokušaju stvoriti jednu cvjetnu sliku u našem prekrasnom Starom gradu.- rekla je Blanka Pazman iz Udruge vrtlara. 

U prostorima Starog grada održavat će se prezentacije proizvođača i florista, natjecanje učenika, cvjetne radionice, vrtlarske instalacije škola i tvrtki, radovi međunarodnog ispita FlorCert, clouse-up i macro fotografije cvijeća autora Nikole Petrovića i sve ostalo vezano uz izložbe, dok će na Stančićevom trgu biti prodajni dio izložbe.

20. i 21. rujna

  • 9.00- 15:00- postavljanje izložbe

21. rujna

  • 10:00- 13:30- natjecanje učenika i studenata u aranžiranju
  • 18:00- otvorenje izložbe

22.-24. rujna

  • 10:00-19:00- trajanje izložbe

23. rujna

  • Cvjetna radionica promocije Svjetskog Dana baka i djeda

 

 

Komentari