uspomena na nogometnog suca

Sutra počinje turnir hrvatskih nogometnih veterana u čast našeg legendarnog Nakija

Objavljeno: 24.08.2017. 10:39

Zadnja izmjena: 24.08.2017. 10:39

Varaždinci će sutra i prekosutra imati odličnu prigodu da uživo vide hrvatske nogometne veterane, od kojih su neki ispisali najljepše stranice naše sportske povijesti. Svi oni dolaze na 'Naki' Marlex kup veterana kako bi odali počast varaždinskom legendarnom nogometnom sucu - Marijanu Raušu Nakiju.

Marijan Rauš rođen je u Varaždinu 1933. godine, u kojemu je i preminuo 2009. Okušao se kao igrač u Slobodi i Varteksu, ali ono po čemu ga pamti svi ljubitelji nogometa onog vremena jest njegova sudačka karijera.

Dug spisak zvijezda

Rauš je za svoje suđenje dobivao najveća priznanja - šest puta proglašen je za najboljeg suca Jugoslavije, a prvi je Varaždinac koji je dobio i sportsku nagradu Franjo Bućar. Sudio je na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine te godinu ranije na Svjetskom prvenstvu mladih u Tokiju. Bio je angažiran i u Američkoj nogometnoj ligi, u kojoj je sudio u vrijeme kad su na američkim terenima igrali Pele i Eusebio. Ostala je iz tog vremena i anegdota o Amerikancima koji su se žalili što im Rauš sudi po europskim pravilima.

Gledatelji na stadionu Slobode moći će već sutra u 17 uživati u bravurama igrača 4 veteranske ekipe: Varaždina, Rijeke, Osijeka i momčadi Humanih zvijezda. Nemoguće je i pobrojati sva imena igrača koji će se pojaviti na turniru - tu su, između ostalih, Goran Vlaović, Jerko Leko, Miljenko Mumlek, Mladen Mladenović, Branko Karačić i još brojni koji su obilježili povijest našeg nogometa. Utakmice traju po 45 minuta, a u subotu od 10 igraju se utakmice za 3. mjesto i finale. Ulaz je besplatan, vjerujemo da će brojni ljubitelji nogometa imati u čemu uživati na ovom turniru.

 

Komentari