Medveščak protiv Jesenica u utakmici sezone

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 13.02.2011. 16:52

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ne uđemo li u doigravanje, bit će to podbačaj. A svjesni smo da ćemo u tom slučaju mi igrači biti označeni kao glavni krivci, smatra Kristan

Danas će u Ledenoj dvorani Doma sportova biti jako vruće. Hokejaši Medveščaka u 48. kolu EBEL-a dočekuju Jesenice, izravnog konkurenta u borbi za 8. mjesto od kojeg imaju samo dva boda više.

– Ta nam je utakmica ključna ove sezone, u kojoj ćemo, vjerujem, napraviti ključan korak prema doigravanju – najavljuje Jeseničanin na vratima Medveščaka Robert Kristan te dodaje:

– U zadnje vrijeme puno snage trošimo na igru u obrani, pa nam nedostaje snage i smirenosti u napadu. Zato nam se i dogodilo da u Salzburgu uputimo 48 udaraca, a ne zabijemo niti jedan gol.

Psihički pritisak

Pobijede li, medvjedi bi se od Jesenica odvojili na četiri boda, pet kola prije kraja. A uz to je zagrebačka momčad od slovenske bolja i u međusobnim omjerima, što je prvi kriterij u slučaju istog broja bodova.

– Ne uđemo li u doigravanje, bit će to podbačaj, jer ipak smo momčadski jači nego prošle sezone. No, ne treba zaboraviti da su se sve momčadi pojačale, ne samo mi. No, svjestan sam da ćemo mi igrači biti označeni kao najveći krivci ako ne uspijemo – rekao je Kristan.

Utakmica s Jesenicama neće biti igračima laka ni psihički.

– Svaka je utakmica svojevrsni pritisak, bile su to i utakmice u Areni. Ja pritisak ne osjećam, ali neki igrači sigurno ga osjećaju. No, sami smo krivi što smo se doveli u takvu situaciju – zaključio je Kristan.

Suce treba zaboraviti

Medvjedi će danas biti bez najboljeg strijelca Ryana Kinasewicha (posjeklina ruke), pa će glavna napadačka uzdanica biti Frank Banham.

– Utakmica s Jesenicama ključna nam je ove sezone. Moramo igrati pametno, jednostavno, koncentrirano, uz puno udaraca na vrata. Suparnik je vrlo brz, tako da moramo pripaziti na kontre. No, bolja smo momčad i vjerujem u našu pobjedu.

Svjestan je Banham i moguće velike uloge sudaca.

– Nikako ne smijemo dopustiti da nas sudačke odluke izbace iz takta. Njihove odluke ionako ne možemo promijeniti.


Agencija VLM

FOTO: Ronald Gorsic / CROPIX



Komentari