prigodni program

Foto - U varaždinskoj bolnici umjetničkom izložbom obilježili Međunarodni dan sestrinstva

Objavljeno: 08.05.2024. 18:21

Zadnja izmjena: 08.05.2024. 18:21

Opća bolnica Varaždin u proteklih nekoliko dana provodi različite aktivnosti povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara koji se obilježava 12. svibnja, a tim je povodom danas održana i prigodna svečanost i umjetnička izložba djelatnika bolnice.

Prisutne je pozdravio ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, koji je istaknuo kako medicinske sestre i tehničari za zdravstveni sustav čine "nemjerljivo mnogo".

- Ono što činimo svi zajedno na dobrobit pacijenata, na poboljšanje uvjeta i kvalitete života svih naših sumještana, možemo zahvaliti cijeloj jednoj organizacijskoj strukturi koju svi zajedno gradimo - poručio je ravnatelj Poljak te svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitao njihov dan.

'Strašno veliki izazovi'

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Željka Gajski i glavna sestra bolnice tim je povodom rekla kako se Danom medicinskih sestara i tehničara obilježava njihova cjelokupna uloga koju imaju u zdravstvenom sustavu ujedno naglasivši i zajedništvo i veliku sestrinsku obitelj.

- Sestrinstvo se susreće sa strašno velikim izazovima, a jedan od njih je manjak i nedostatak medicinskih sestara. Svakako da to utječe na organizaciju koju imamo u sestrinskoj službi i dogovor koji moramo dati na brojne medicinsko-tehničke zahvate i sestrinske intervencije, ali sve s ciljem pružanja kvalitetne zdravstvene skrbi - kazala je Gajski.

Također, medicinskim sestrama i tehničarima njihov su dan čestitali i član Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin Alen Leverić, pročelnik službe za interne bolesti Željko Vojnović te pomoćnica ravnatelja za kvalitetu Larisa Čmelak.

Komentari