detalji prevare

31-godišnjakinja mislila da može zaraditi recenziranjem proizvoda, ostala bez ogromne svote novca

Objavljeno: 06.11.2023. 11:30

Zadnja izmjena: 06.11.2023. 11:30

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin, zaprimili su kaznenu prijavu 31-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare.

Kako navode iz Policijske uprave varaždinske, nju je tijekom listopada, putem mobilne aplikacije kontaktirala nepoznata muška osoba koja joj je ponudila posao vezano za recenzije proizvoda na internetu. Ona je prihvatila ponudu i ulogirala se na jednu internet stranicu.

Kada je ostvarila zaradu imala je namjeru da si je isplati, ali je dobila uputu da mora kreirati račun, povezati ga sa svojom bankovnom karticom i napisati svoje podatke kao i cvc broj što je i učinila. Potom je dobila obavijest da mora uplatiti 1500 eura, ali joj je to bilo sumnjivo i nije uplatila, iako ju je nepoznata osoba nagovarala da uplati taj iznos inače neće moći nastaviti sa radom. Nakon toga je primijetila da joj je sa njenog računa skinut iznos od 730 eura, a sa drugog računa na koji je opunomoćena iznos od 2580 eura. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 3310 eura. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Komentari