neoprez na cesti

CRNI VIKEND U desetak prometnih nesreća ovog vikenda, desetak osoba je zadobilo tjelesne ozljede

Objavljeno: 18.04.2017. 20:00

Zadnja izmjena: 18.04.2017. 20:00

Foto: Ilustracija

Za vrijeme ovog produženog vikenda na području naše županije se dogodilo desetak prometnih nesreća, u kojima je, nažalost ozlijeđeno deset osoba. Pisali smo o nesreći koja se dogodila u subotu, a osim nje se dogodilo još devet.

  • U  petak oko 9.50 sati u Selniku muškarac starosti 41 godinu upravljao je osobnim vozilom državnom  cestom D35 iz smjera Varaždina u smjeru Ivanca. Zbog nedržanja potrebitog razmaka iza drugog vozila, prednjim je djelom vozila udario u zadnji dio vozila kojim je ispred njega upravljao 43-godišnjak koji je zadobio tjelesne ozljede. 
  • Isti dan, u 10.35 sati, u ulici Stjepana Radića u Vidovcu, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 33 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Zbog nedržanja potrebitog razmaka iza drugog vozila pri vožnji u slijedu, prednjim je djelom vozila udario u zadnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 67-godišnjakinja, a koja je smanjila brzinu svog vozila radi nailaska vozila ispred, koje je skretalo. Uslijed udara vozilo je odbačeno u lijevo i udarilo je prednjim djelom u drveni stup niskonaponske mreže vlasništvo HEP-a. Vozačica je ozlijeđena, te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. 

  • U petak u 16.30 sati u Malom Gradišću, muškarac starosti 50 godina je upravljao biciklom iz smjera Gradišća u smjeru Jarki i to pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 4.41 g/kg, te je uslijed bitno smanjenih vozačkih sposobnosti pao s bicikla na kolnik i zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. 

  • U petak oko 10.05 sati, u Varaždinskoj ulici u Papincu ozlijeđena je 42-godišnja biciklistica. Na parkiranom vozilu uz rub kolnika Varaždinske ulice, muškarac starosti 31-godinu je otvorio vozačeva vrata a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti da ne ometa kretanje drugih sudionika. U tom trenutku je biciklom naišla 42-godišnjakinja i vratima je udario u ručicu upravljača bicikla. Biciklistica je izgubila nadzor i pala na kolnik, te zadobila ozljede. 

  • U subotu oko 14.05 sati u Gornjoj Poljani muškarac starosti 66 godina je upravljao osobnim vozilom iz smjera Grešćevine u smjeru Donje Poljane. Dolaskom do jedne trgovine započeo je skretati vozilom u lijevo i oduzeo prednost prolaska neregistriranom mopedu sa kojim je iz suprotnog smjera zadržavajući smjer kretanja upravljao 27-godišnjak, koji je pritom zadobio ozljede. 

  • U subotu oko 16.50 sati u Ludbreškoj ulici u Hrastovskom, dijete starosti 11 godina je neoprezno pretrčavalo kolnik Ludbreške ulice iz smjera nogometnog igrališta u smjeru dvorišta, dok je kolnikom Ludbreške ulice iz smjera Ludbrega u smjeru Slanja upravljala osobnim vozilom 46-godišnjakinja. U trenutku pretrčavanja djeteta, ista je prednjim djelom vozila udarila u dječaka koji je zadobio ozljede. 

  • U subotu oko 19.30 sati u Turčinu, muškarac starosti 72 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.39 g/kg. Upravljao je Zagrebačkom ulicom u smjeru Varaždina. Dolaskom pred raskrižje Zagrebačke ulice sa ulicom Dubravka, brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku i vlastitim sposobnostima, te je prednjim djelom vozila udario u zadnji dio osobnog vozila, kojim je do tada ispred upravljao muškarac starosti 43 godine, a koji je zaustavio vozilo zbog propuštanja vozila iz suprotnog smjera. U prometnoj nesreći ozljede su zadobila oba vozača, te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. 

  • U nedjelju oko 00.30 sati na lokalnoj cesti u Kučanu Ludbreškom, muškarac starosti 53 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.47 g/kg. Upravljao je iz smjera Vinograda Ludbreških u smjeru Ludbrega. Dolaskom u oštri zavoj uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad vozilo i sletio u cestovni jarak, te je došlo do prevrtanja vozila. Ozlijeđenom vozaču je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

  • U nedjelju, u 3.30 sati, u ulici Halić na Varaždin Bregu ozlijeđen je 22-godišnjak. On je upravljao osobnim i brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku, te je izgubio nadzor nad vozilom i udario u metalnu ogradu. 

  • U nedjelju, oko 20.15 sati, u Varaždinu ozlijeđen je 20-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom desnom prometnom trakom za ravno, iz smjera Kapucinskog Trga u smjeru Cesarčeve ulice. Dolaskom do raskrižja sa Trgom Slobode na kojem se prometom upravlja uređajem za davanje prometnog svjetla ušao je vozilom u raskrižje kad jeza njegov smjer kretanja na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Tom prilikom je u prednji dio udarilo osobno vozilo kojim je Trgom Slobode u smjeru Zagrebačke ulice na znak zelenog svjetla  na semaforu upravljao 54-godišnjak. Mladić starosti 20 godina je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Komentari