Dvije prometne nesreće s motociklistima u Velikom Bukovcu i Varaždinu

Objavljeno: 03.07.2015. 17:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Dvije prometne nesreće dogodile su se u Velikom Bukovcu i Varaždinu u kojima su sudjelovali motociklisti, a jedan od njih je teško ozlijeđen.

U Velikom Bukovcu, 2. srpnja oko 17 sati u Dravskoj ulici, u prometnoj je  nesreći ozlijeđen 20-godišnjak. On je upravljao motociklom u smjeru Dubovice, te je zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, prednjim kotačem zahvatio šljunčanu bankinu i motociklom sletio u desno van kolnika. Nakon toga je u klizanju po zelenoj površini, glavom na kojoj je nosio kacigu udario u betonski stup. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.
    
U Vrazovoj ulici u Varaždinu, 2. srpnja oko 18.40 sati, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 44-godišnji vozač motocikla. On je upravljao motociklom iz smjera Optujske ulice u smjeru Kapucinskog trga, te je u jednom trenutku započeo pretjecanje autobusa ispred sebe preko pune linije, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Pritom je prednjim dijelom motocikla udario u lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je u istom smjeru (ispred pretjecanog vozila) upravljala 57-godišnjakinja,  koja je skretala u lijevo prema kolnom ulazu, a da se također prethodno nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. Ozlijeđenom 44-godišnjaku je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, gdje je zbog teških tjelesnih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju.

Komentari