Horvatsko: Motociklist poginuo jer mu je automobil oduzeo prednost prolaska

Objavljeno: 06.05.2014. 10:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Svoger

Jučer, 5. svibnja u 17:55 sati, na županijskoj cesti u  Horvatskom, u prometnoj je nesreći smrtno stradao 32-godišnji vozač motocikla.

>> U sudaru s osobnim vozilom kod Ivanca poginuo motociklist

Muškarac starosti 42 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca prema Lipovniku. U jednom je trenutku započeo skretanje u lijevo, na dvorište kuće, a da prethodno nije propustio motocikl kojim je iz suprotnog smjera, zadržavajući smjer kretanja upravljao 32-godišnjak.

Vozač motocikla je nakon uočavanja vozila ispred sebe, započeo kočiti, uslijed čega je motocikl pao, te nastavio klizati po kolniku. Motocikl pritom udara u prednji desni bočni dio osobnog vozila, te se odbija na dvorišni ulaz, dok vozač tijelom udara u stražnji desni dio osobnog vozila.

Zbog zadobivenih ozljeda, vozač motocikla je preminuo na mjestu događaja. Smrt je konstatirala liječnica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

U prometnoj su nesreći također ozlijeđeni vozač osobnog vozila i 35-godišnja putnica iz njegovog vozila, koji su prevezeni u Opću bolnicu Varaždin. Njihove ozljede za sada nisu okvalificirane. Na mjesto događaja izašla je zamjenica Županijske državne odvjetnice u Varaždinu, koja je odredila obdukciju preminulog.

Za vrijeme trajanja očevida, sve do 21:50 sati, županijska je cesta bila zatvorena za sav promet.

Ovo je druga smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2014. godini.

Komentari