policija upozorava

Još jedna prijevara: Mislila da će dobiti povoljni kredit, poslala sve podatke, uplatila novce....

Objavljeno: 23.01.2024. 09:34

Zadnja izmjena: 23.01.2024. 09:34

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 41-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare.

Kako navode iz PU varaždinske, ona je tijekom mjeseca rujna 2023. godine na društvenim mrežama pronašla oglas u kojem se nudio kredit po povoljnim uvjetima. Stupila je u kontakt s nepoznatom osobom putem poruka koja joj je rekla da za realizaciju kredita mora poslati svoj iban, poslikati osobnu iskaznicu, obje strane kartice tekućeg računa banke, kao i verifikacijski cvv broj, što je 41-godišnjakinja i učinila. U razdoblju od rujna pa sve do prosinca 2023.godine 41-godišnjakinja je plaćala transakcije prema nepoznatoj osobi, odnosno iste je potvrđivala u zabludi da su to novci potrebni za realizaciju kredita. Pošto do dana podnošenja prijave nije dobila kredit smatra da je prevarena. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1000 eura. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

- Opisanim događajem još jednom upozoravamo građane da budu vrlo oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama, kao i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela. Nerealni oglasi za ostvarenje povoljnijih kupnji ili kredita u ovom slučaju nego u bankama i drugim novčarskim institucijama upućuju na laž i moguće počinjenje kaznenog djela. Zato je važno kod takvih i sličnih oglasa provjeriti sve okolnosti te u slučaju sumnje na prijevaru ili neku drugu kažnjivu radnju, događaj prijaviti policiji na broj 192 - ističu iz Policijske uprave varaždinske. 

Komentari