Prema informacijama iz DORH-a, općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog 49-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji. 

Postoji osnovana sumnja da je 49-godišnjak od ožujka 2016. do siječnja 2019. godine u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, revoltiran činjenicom da je njihova kći u vezi sa starijim muškarcem, učestalo u alkoholiziranom stanju vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao svoju suprugu, da je bacao na nju stvari koje su mu bile pri ruci, da je u najmanje četiri navrata razbio njezine mobitele te da je kontrolirao njezino kretanje i kupljene autobusne karte, oduzimao joj automobil, provjeravao njezine platne liste i obustave na plaće. Osnovano se sumnja i da je 16. i 19. siječnja 2019. prijetio svojoj supruzi, kćeri i njezinom partneru da će ih sve ubiti.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 49-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari

24.01.2019. 09:15h Zadnja izmjena: 24.01.2019. 09:29

Foto: Ilustracija