završio u zatvoru

Napravio 'šou' na cesti samo zato jer je vozio presporo: Potrgao mu naočale, prijetio ubojstvom...

Objavljeno: 30.06.2023. 09:44

Zadnja izmjena: 30.06.2023. 09:55

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 22. lipnja 2023., provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1979.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje i oštećenja tuđe stvari.

Prema informacijama s Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak 20. lipnja 2023., u Varaždinu, nezadovoljan načinom vožnje 70-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom ispred njegovog vozila, verbalno ga i fizički napao te mu zaprijetio da će ga ubiti.

Osumnjičeni 44-godišnjak je potom, osnovano se sumnja, uzeo 70-godišnjaku dioptrijske naočale te ih uništio gazeći nogama po njima na tlu, kao i da mu je istrgnuo s vrata i bacio zlatni lančić te rukama razbio stakla na oba retrovizora njegovog automobila (nanesena šteta iznosi najmanje 1.500 eura).

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila istražni zatvor.

Komentari