Podignuta optužnica 

Nezadovoljan načinom vožnje napao 70-godišnjaka, sad mu je produljen istražni zatvor

Objavljeno: 27.07.2023. 08:31

Zadnja izmjena: 27.07.2023. 08:32

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 21. srpnja podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i oštećenja tuđe stvari , a sud mu je produljio i istražni zatvor.

Kako navodie iz Državnog odvjetništva, okrivljenog 44-godišnjaka tereti se da je 20. lipnja 2023. u Varaždinu, nezadovoljan načinom vožnje 70-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom ispred njegovog vozila, verbalno ga i fizički napao te mu zaprijetio da će ga ubiti. Tereti ga se da je potom uzeo 70-godišnjaku dioptrijske naočale te ih bacio na tlo i gazio ih nogama i uništio, kao i da mu je istrgnuo s vrata i bacio zlatni lančić te rukama razbio stakla na oba retrovizora njegovog automobila. Tereti ga se da mu je na opisani način nanio štetu od najmanje 2.500 eura.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari