Obitelj pokojnog generala Koradea završit će na ulici?

Objavljeno: 07.03.2015. 20:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zagorje.com

Ljiljana i Mario Korade, udovica i sin pokojnog generala Ivana Koradea, ako je suditi po zakazanoj javnoj, usmenoj dražbi za 11. ožujka u prostorijama Općinskog suda u Zlataru, mogli bi biti izbačeni na ulicu, piše Jutarnji.

Sudbina Koradeovih ne zanima obitelji generalovih žrtava jer ništa im ne može nadomjestiti njihove najmilije - Davora Petriša (36), Ciliku Hudić (62) i njezina unuka Gorana (15), Franju Kosa (62) i policajca Marija Kusanića (32).

Neslužbeno doznajemo da su generalova kuća i dvorište procijenjeni na 1,2 milijuna kuna, a oranica, vinograd i voćnjak vrijede 67.500 kuna.

Koliku li će postići cijenu, doznat će se idući tjedan, od čega Koradeovi strepe, a po svemu sudeći, i dalje će biti dužni do grla.

- To je moja djedovina. Šest godina mi je sve blokirano i ničega nisam vlasnik - ističe supruga generala Koradea.

- Osupnuta sam prebacivanjem odgovornosti države na generalove nasljednike. Prvostupanjski sud uvažio je obrazloženja i odbio tužbeni zahtjev za naknadu štete jer je utvrđeno da se država nije pobrinula da onemogući katastrofalni razvoj generalove bolesti. Nakon generalove smrti hipotekarni kredit se prestao isplaćivati. Ovrhovoditelj je zatražio ovrhu i zakazao dražbu nad kućom u Velikoj Veterničkoj - kaže Ana Perković Žaja, odvjetnica obitelji Korade za koju “dražba, zakonski gledano, nije pogrešna, ali je nepravedna jer se država maćehinski odnosi prema pokojnom generalu”.

Izvor: Jutarnji.hr

Komentari